Henriette Roland Holststraat 27, NOORDWIJK
Vraagprijs: € 489.000,00 kosten koper

Zo op het eerste gezicht lijkt deze leuke en goed onderhouden tussenwoning uit de wederopbouwtijd niet erg groot. Maar schijn bedriegt want achter de sobere maar robuuste voorgevel, typisch voor de jaren vijftig, gaan 150 vierkante meters schuil (181 m² perceeloppervlakte). Na een grondige verbouwing en renovatie is de beschikbare ruimte goed benut: de indeling van het bestaande woongedeelte is aangepast en beneden is de woning voor de helft uitgebouwd tot anderhalf keer de lengte van het pand met plek voor een keuken, bijkeuken en extra (slaap)kamer. Boven zijn er, als enige in dit rijtje woningen, drie grote dakramen geplaatst voor meer contact met buiten.

U kijkt nu dus naar een moderne ruime en lichte doorzonwoning met maar liefst vijf (slaap)kamers. Daarmee is dit huis perfect voor gezinnen, maar ook om logés te ontvangen. En heel fijn, u woont hier op een steenworp afstand van de kust. Uitwaaien, zwemmen, spelen, luieren of naar het ruime sop staren… wat wil een mens nog meer?

Indeling

Begane grond

U komt binnen in een ruime hal met links een modern toilet met fonteintje (deels mozaïekmuur) en rechts de houten trap naar boven. Hier schijnt het daglicht van maar liefst drie kanten naar binnen: via het dakraam, door de matglazen voordeur en via het klassiek geruite boograam in de muur tussen de hal en de woonkamer.

De strak gestucte witte muren en plafond, de stoere donkerhouten vloer (op betonnen ondergrond) en de grote ramen aan weerszijden van het huis laten de woonkamer goed tot zijn recht komen. Hier kun je overal plek creëren om gezellig samen te zitten, te eten, praten, tv te kijken, te lezen en te spelen. Of om thuis te werken natuurlijk. In de raampartij aan de achterzijde zit een deur naar de smalle stadstuin (op het zuidwesten).

De woonkamer loopt over in de keuken in het aanbouwgedeelte. Die oogt ruimtelijk door de zwart-witte vloertegels in wieberpatroon en de houten hanenbalken in het plafond. Hier geven het grote dakraam en een zijraam ruimte aan natuurlijk licht. Er zit nu nog een eenvoudig keukenblok in, maar deze ruimte biedt volop mogelijkheden om een nieuwe keuken naar smaak te plaatsen. Er is een mechanisch afzuigingssysteem aanwezig.

Gaat u de deur achter in de keuken door, dan betreedt u de bijkeuken met plek voor de wasmachine, droger en eventueel een koel-vriescombinatie. Vanuit deze ruimte heeft u ook toegang tot de tuin. Helemaal achterin zit een grote kamer met veel raampartij die uitzicht biedt op de tuin. Deze ruimte is zeer geschikt om in te richten als extra slaapkamer, logeer- of kantoorruimte. Aan de buitenkant van de achtermuur van deze kamer zit bergruimte die vanuit de tuin toegankelijk is. De tuin en de woning zijn overigens via een achterom te bereiken.

Eerste verdieping

Bovenaan de trap leidt een betegelde gang/overloop (op houten ondervloer) u naar maar liefst vier slaapkamers en een badkamer. De gang baadt in een zee van daglicht door twee kantelramen met dubbelglas die in het dak zijn aangebracht. Meteen links en rechts treft u de eerste twee slaapkamers. Beide kijken uit over de Henriëtte Roland Holststraat. Ze herbergen ook alle twee een inbouwkast en bieden naast een bed genoeg ruimte voor een bureautafel met stoel en/of ander groter meubilair.

Verder door lopend, vindt u links de standaard badkamer met eenvoudige wastafel, inloopdouche (regendouche) en toilet. Hier is genoeg ruimte om een opbergkast te plaatsen. Tussen de hanenbalken in het plafond zit eveneens een dakraam.

Tegenover de badkamer zit de deur naar de derde grote slaapkamer aan de achterzijde. Die heeft een raampartij tot op de grond en een deur naar het balkon (voorzien van houten balustrade) op het zuiden.

Achteraan eindigt de gang in het kleinste slaapkamertje waar ruimte is voor een eenpersoonsbed.

Bijzonderheden

- De woning heeft stalen fundering

- Dakisolatie

- Houten kozijnen met dubbelglas rondom

- Radiatoren, CV- en HR-ketel (2021)

- De woning is te bereiken via een achterom

- Balkon op het zuiden

- Er is een mogelijkheid voor het realiseren van een zomerhuis.

lees verder sluiten