Douzastraat 27, NOORDWIJK
Koopsom: € 799.500,00 kosten koper

Wie houdt van esthetiek, bouwkunst en historisch erfgoed zal in Noordwijk soms even zijn pas vertragen om de vele karakteristieke en vriendelijke gevels die de dorpskern sieren goed te kunnen zien. Of stil blijven staan… bijvoorbeeld in de Douzastraat bij nummer 27 waar de voormalige touwslagerij uit 1632 zat. Wie zou daar niet even binnen willen kijken? Of beter nog: willen wonen?!
U treft het. Wonen in dit vrijstaande en charmante huis (bouwjaar 1916) hoeft niet bij een fantasie te blijven.

Indeling
Deze bijzondere woning (woonoppervlakte 131 m2) is in de periode 2014-2018 volledig gerenoveerd met oog voor detail en behoud van de originele stijl.

De entree is ruim en licht met voldoende plek om jassen, schoenen en andere kledij kwijt te kunnen. De relatief korte trap brengt u naar de bovenverdieping. Onder de trap zit het toilet.

Als u langs de trap loopt, komt u via een deur met glazen ruiten de sfeervolle woonkamer binnen. Het houten plafond met de robuuste balken springen meteen in het oog. Evenals de gashaard (Nederlands ontwerp!) met fraaie (met hout omlijste) schouw waar je een gezellige zitplek voor kunt creëren. De voor- en zijkant van het huis heeft ramen waar ruimschoots daglicht door naar binnenkomt. Aan de achterkant zit de aantrekkelijke lichte woon-eetkeuken met vloerverwarming en diverse inbouwapparatuur.

Via de openslaande keukendeuren stapt u de zonnige tuin in met een variëteit aan mooie bomen zoals een vijg- en een olijfboom. De tuin is circa 8 meter breed, 12 meter diep en is de afgelopen jaren heringericht en speciaal aangelegd. Ook zijn er een knusse veranda en berging gemaakt. De tuin ligt op het zuidwesten dus van ’s-morgens tot ’s avonds van de zon genieten, kan volop. Deze tuin bereikt u via de naastgelegen eigen poort-ingang.

Neemt u de trap naar boven dan komt u op de zeer royale overloop die ook gebruikt kan worden als slaapkamer. Deze verdieping (60,1 m2) heeft houten vloerafwerking. Wat verder opvalt, zijn de authentieke hanenbalken die de bovenverdieping een knusse sfeer geven. De hoofdslaapkamer zit aan de voorkant. Gaat u bovenaan de trap richting de achterkant, dan komt u via een gangetje bij de moderne badkamer met ruime inloopdouche, dubbele wastafel met laden- en spiegelkasten, en een apart toilet. Helemaal achterin zit nog een slaap- of bergkamer met een vrijstaand diep ligbad in strakke uitvoering en opbergkast met wasmachineaansluiting. De zolder met CV-combiketel is bereikbaar via een vlizotrap.

Bijzonderheden
Dit unieke huis staat in de oude dorpskern van Noordwijk-Binnen, in een rustige straat die onderdeel is van het beschermd dorpsgezicht. Het ligt op loopafstand van winkels en restaurants en op fietsafstand van het strand, de zee en boulevards. In Noordwijk-Binnen zijn er tal van gezellige jaarlijkse evenementen plus wekelijks een versmarkt naast de St. Jeroenskerk. De uitvalswegen naar Leiden, Den Haag, Schiphol en Amsterdam zijn dichtbij.

lees verder sluiten