Vrijblijvende waardebepaling van uw vastgoed

Wilt u weten wat de actuele verkoopwaarde dan wel de verhuuropbrengst is van uw woning of bedrijfsmatig vastgoed? Wij kunnen u hier geheel vrijblijvend bij helpen. Damen Makelaars is goed op de hoogte van de meest recente transacties en heeft een goed beeld van de vraag in de markt. Besluit u tot verkoop of verhuur over te gaan? Dan staan wij graag voor u klaar.

Taxatie van uw woning 

U kunt om uiteenlopende redenen een taxatie nodig hebben van uw woning. Bijvoorbeeld voor een fiscale taxatie of een eigendomsoverdracht binnen de familie. Welk doel u ook heeft, wij kunnen u hierbij van dienst zijn.

Damen Makelaars

Taxatierapport voor uw hypotheekaanvraag

Wilt u een hypotheek afsluiten om een woning te kopen of wenst u een hypotheek over te sluiten? Dan heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. De aan Damen Makelaars verbonden gecertificeerde taxateurs leveren u graag via ons een gevalideerd taxatierapport aan.

Waarom heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig?

U heeft een gevalideerd taxatierapport nodig om een hypotheek te kunnen afsluiten. Hypotheekverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen verkrijgen hiermee inzicht in de waarde van het object. Het taxatierapport wordt in combinatie met uw inkomen en andere factoren gebruikt om een hypotheek te verstrekken.

Waarom heeft u een onafhankelijke taxateur nodig?

U heeft een onafhankelijke taxateur nodig om belangenverstrengeling te voorkomen. De taxateur mag dus niet uw aankoopmakelaar zijn of de makelaar van de verkoper. Damen Makelaars is al meer dan 50 jaar werkzaam in Noordwijk en in de regio Duin- en Bollenstreek en daardoor goed op de hoogte van de lokale en regionale woningmarkt en de markt voor bedrijfsmatig onroerend goed. De taxateurs verbonden aan Damen Makelaars zijn bovendien geregistreerd bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), veelal een voorwaarde bij acceptatie van een taxatierapport.

Damen Makelaars
Damen Makelaars

Hoelang duurt het voordat een woningtaxatie kan worden uitgevoerd?

In de huidige woningmarkt dien je bij het aankopen van een woning snel te handelen. Dat geldt ook voor het verkrijgen van een hypotheek. Dat begrijpen we heel goed, daarom heeft u bij ons binnen 24 uur een afspraak. Ook leveren wij binnen 5 werkdagen een taxatierapport waarmee u naar uw hypotheekverstrekker kunt.

Wat zijn de kosten van een taxatie voor een hypotheekaanvraag van een woning?

Damen Makelaars biedt u een taxatie van uw woning aan voor een all-in prijs vanaf € 795,- inclusief btw. Voor woningen met een woonoppervlakte groter dan 120 m2 geldt een ander tarief. Dat tarief is op aanvraag. U ontvangt dan een gevalideerd taxatierapport dat is uitgevoerd door één van de aan ons verbonden gecertificeerde NRVT-taxateurs. Kadasterkosten, BTW, administratiekosten en gemeentelijke kosten zijn bij de prijs inbegrepen.

Damen Makelaars
Damen Makelaars

Aan welke eisen moet een taxatierapport van een woning voldoen?

Allereerst wordt een taxatierapport alleen geaccepteerd door de geldverstrekker als de koper hier zelf opdracht voor heeft gegeven. Verder veelvoorkomende eisen zijn:

  • Het taxatierapport mag maximaal 6 maanden oud zijn.
  • Voor een hypotheekaanvraag is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit betekent dat het rapport goedgekeurd is door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Wilt u meer weten over het laten taxeren van uw woning? Loop even bij ons binnen, bel 071-36 193 43 of stuur een e-mail naar info@damenmakelaars.nl.