Taxatierapport nodig voor uw hypotheekaanvraag?

Indien u een hypotheek wilt afsluiten om een huis aan te kopen of een hypotheek over te sluiten heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Bij Damen Makelaars leveren onze gecertificeerde taxateurs u dit gevalideerd taxatierapport graag aan!

 

Waarom heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig?

U heeft een taxatierapport nodig om een hypotheek te kunnen afsluiten. Hypotheekverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen verkrijgen door een taxatierapport inzicht in de waarde van de woning. Dit rapport wordt in combinatie met uw inkomen en andere factoren gebruikt om een hypotheek te verstrekken. 

 

Waarom heeft u een onafhankelijke taxateur nodig?

U heeft een onafhankelijke taxateur nodig om belangenverstrengeling te voorkomen. De taxateur mag dus niet uw aankoopmakelaar zijn of de makelaar van de verkoper. Damen Makelaars is al meer dan 45 jaar werkzaam in Noordwijk & de regio Duin- en Bollenstreek en goed op de hoogte van de lokale en regionale huizenmarkt. De taxateurs bij Damen zijn bovendien geregistreerd bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), veelal een voorwaarde bij acceptatie van een taxatierapport.

 

Hoe lang duurt het om een taxatie te laten uitvoeren?

In de huidige woningmarkt dien je bij het aankopen van een woning snel te handelen. Dit geldt ook voor het verkrijgen van een hypotheek en dat begrijpen we heel goed. Bij ons heeft u binnen 24 uur een afspraak en wij leveren binnen 3 werkdagen een taxatierapport waarmee u naar uw hypotheekverstrekker kunt. 

 

Aan welke eisen dient een taxatierapport te voldoen?

Allereerst wordt een taxatierapport alleen geaccepteerd door de geldverstrekker als de koper hier zelf opdracht voor heeft gegeven. Verder veelvoorkomende eisen zijn:

  • Meestal mag het taxatierapport maximaal 6 maanden oud zijn.
  • Voor een hypotheekaanvraag is een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit betekent dat het rapport goedgekeurd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

 

Wat zijn de kosten van een taxatie voor een hypotheekaanvraag?

Bij Damen Makelaars bieden wij u een taxatie van uw woning aan voor een all-in prijs vanaf € 795,- inclusief btw. U ontvangt hiervoor een gevalideerd taxatierapport dat door één van onze gecertificeerde NRVT taxateurs is uitgevoerd. Kadasterkosten, administratiekosten en gemeentelijke kosten zijn hierbij inbegrepen!

 

Wilt u meer weten over het laten taxeren van uw huis? Loop even bij ons binnen, bel 071-36 193 43 of stuur een e-mail naar info@damenmakelaars.nl.