Duindamseweg 17, Noordwijk
verkocht onder voorbehoud

Op een prachtige centrale zichtlocatie nabij het natuurgebied Hollands Duin gelegen, welbekend restaurantbedrijf De Duinrand met ijssalon en bedrijfswoning. Het restaurant leent zich uitstekend voor een recreatief rustpunt voor fiets- toer- en wandeltochten en voor een culinaire beleving in de avonduren. Het gebouw is gebouwd in 1966 doch door de huidige eigenaar in 2008 ingrijpend gemoderniseerd en verkeert in goede staat van onderhoud. Bij zonnig weer is het uitstekend vertoeven op het rondom gelegen terras. Achter het gebouw bevindt zich nog een eigen buitenterrein en parkeerterrein. Het bedrijf beschikt over 70 zitplaatsen binnen en op het terras bevinden zich 100 zitplaatsen.
Indeling: Het restaurant heeft een totale VVO van 308,6 m2 inclusief bedrijfskeuken, gang, dubbel toilet, entree/hal, ijssalon met dubbel toilet, kantine, berging/magazijn..
1e etage: de bedrijfswoning bestaande uit 2 woonlagen heeft een totale woonoppervlakte van 142 m2. Op de eerste verdieping bevindt zich een woonkamer, 2 slaapkamers en voorbereiding voor een keuken en toiletruimte. Op de tweede verdieping bevinden zich 2 slaapkamers.

Bouwjaar: 1966
Oppervlakte: 308,6 m2 VVO restaurant, 142m2 woonoppervlakte woning. 
Perceeloppervlakte: 1.712 m2

Kadastraal bekend gemeente Noordwijk, sectie C, nummer 436, groot 17 aren en 12 centiaren (1.712 m2).

Toelichting locatie: gelegen nabij het natuur- en recreatiegebied Hollands Duin: een afwisselende duinstrook bestaande uit een duinenrij die door de natuur en de mens is gemaakt. Wind en water vormden strand en duinen. Wandelen, fietsen en mountainbiken; het kan hier allemaal. In de beschutte bossen zie je eekhoorns en hoor je spechten roffelen; in het rulle zand van de duinen ontwaar je sporen van vossen en konijnen. Betonnen bunkers en een volgende anti-tankmuur zijn tastbare overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. En vanaf de hoge duintoppen biedt het Hollands Duin mooie vergezichten: op de bollenvelden achter de duinen, op de dorpen en natuurlijk op strand en Noordzee waarvan de branding zich al lang had laten horen.
De variatie en de bijzondere ligging maakt het Hollands Duin geliefd bij stedelingen en omwonenden. Om uit te waaien, te sporten of te genieten van de stilte. Het ene moment loopt je door de open duinen, het andere moment door het dichte bos.

De bestemming is "Horeca" met één bedrijfswoning per bouwvlak; horeca uit de categorie 1 en 2 van de Staat van Horeca-activiteiten (zie hieronder). Op grond van deze bestemming zijn er meerdere gebruiks- en bouwmogelijkheden zoals onder andere een hotel. Hiertoe is ook een volumestudie opgesteld door een architect.

Categorie I 'lichte horeca'
Bedrijven die in beginsel alleen overdag en 's avonds behoeven te zijn geopend (vooral verstrekking van etenswaren en maaltijden) en daardoor slechts beperkte hinder voor omwonenden veroorzaken. Binnen deze categorie worden de volgende subcategorieën onderscheiden:

1a. Aan de detailhandelsfunctie verwante horeca
- automatiek;
- broodjeszaak;
- cafetaria;
- croissanterie;
- koffiebar;
- lunchroom;
- ijssalon;
- snackbar;
- tearoom;
- traiteur.

1b. Overige lichte horeca
- bistro;
- restaurant (zonder bezorg- en/of afhaalservice);
- hotel.

1c. Bedrijven met een relatief grote verkeersaantrekkende werking
- bedrijven genoemd onder 1a en 1b met een bedrijfsoppervlak van meer dan
250 m²;
- restaurant met bezorg- en/of afhaalservice (o.a. pizza, chinees, McDrives).

Categorie 2 'middelzware horeca'
Bedrijven die normaal gesproken ook delen van de nacht geopend zijn en die daardoor aanzienlijke
hinder voor omwonenden kunnen veroorzaken:
- bar;
- bierhuis;
- biljartcentrum;
- café;
- proeflokaal;
- shoarma/grillroom;
- zalenverhuur (zonder regulier gebruik ten behoeve van feesten en muziek-/dansevenementen).

lees verder sluiten